Zo word jij een echte cocktail professional

Cocktail recepten

Heb jij weleens een cocktail gedronken? Dat zou goed kunnen want cocktails zijn momenteel ontzettend populair. Je kunt ze in elke bar, kroeg, café of club wel tegenkomen. Maar voor een goede cocktail hoef je per se de deur uit. Je kan ze namelijk ook gemakkelijk zelf maken. Hiervoor heb je vaak cocktail shakers nodig. Maar wanneer is iets nou een cocktail? Een cocktail is een drankje met minstens drie verschillende ingrediënten. Daarvan bevat één ingrediënt meestal alcohol. Cocktails zonder alcohol worden vaak mocktails of virgin cocktails genoemd. Omdat je meerdere ingrediënten moet mengen, worden cocktails

vaak met een shaker gemaakt.

Schaf goede spullen aan

Ben jij nog een beginner op het gebied van cocktails? Dan is het aan te raden om een van de goede cocktail sets te kopen. Deze cocktailsets zijn vaak een greepje uit de handigste keukentools die je nodig hebt om cocktails te maken. Het is daarom als beginner handig om dit aan te schaffen. Daarnaast is de shaker ook erg handig om te gebruiken. Een shaker kan namelijk de vloeibare ingrediënten goed mengen. Daarnaast kan dit ook voor een mooi schuimlaagje zorgen op de cocktail. Dit is bijvoorbeeld bij de espresso martini een leuke en handige toevoeging. Op dit schuimlaagje kan je namelijk garnering toevoegen, zoals koffieboontjes.

Leer op verschillende manieren bereiden

Cocktails kun je op verschillende manieren bereiden. Zo kun je ze dus shaken met een cocktailshaker. Dit is een gemakkelijke manier om alle ingrediënten goed te mengen. Daarnaast kun je de cocktail ook heel snel gekoeld krijgen door ijsblokjes in de shaker toe te voegen. Echter, cocktails shaken met een shaker is niet altijd nodig. Soms kun je ook gewoon alle ingrediënten in het glas doen, en vervolgens even doorroeren. Dit is voor bijvoorbeeld de mojito al voldoende om goed gemengd te zijn. Voor iedere cocktail is er dus een bijpassende bereidingswijze. Al ziet een cocktail maken met de shaker er natuurlijk wel het tofste uit.