Wegwerp producten zijn een uitkomst

Heb je binnenkort een gezellig feestje, wat is er dan handiger dan gebruik te maken van disposables. Ze zijn eenvoudig in gebruik en onmisbaar bij cateringpartijen, op evenementen en festivals, maar ook in grote bedrijfs- en sportkantines. Je hebt altijd volop keuze. En het mooie is dat je aan het eind niet opgescheept zit met al die afwas. Hoe fijn is dat! Gelukkig is dat met wegwerpservies geen probleem meer! Na gebruik kun je het eenvoudig ‘weggewerpen’, maar dan wel in de juiste container/plastic afvalzak. Want door afval goed te scheiden blijft er minder gewoon huisvuil (of restafval) over. Dat betekent minder belasting voor het milieu, want de verwerking van afval kost nou eenmaal veel energie. Sorteer het afval dus altijd in de juiste bak, zodat het plastic kan worden verwerkt tot nieuw grondstof. Daar worden dan weer allerlei nieuwe producten van gemaakt.

Drankjes in wegwerpbekers, hoe handig!

Een heerlijk kop koffie smaakt nog beter wanneer die geserveerd wordt in een stevige kartonnen of plastic drinkbeker. Drinkbekers zijn dankzij de leuke prints, niet alleen leuk om te zien, maar ze zijn ook prettig om vast te houden. Het allerbelangrijkste is dat ze doen wat ze moeten doen, namelijk de dranken lekker warm houden. De drinkbekers zijn leverbaar in de materialen plastic of karton. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Gaat het enkel om de prijs, dan wordt vaak gekozen voor de plastic bekers. Wil je iets meer kwaliteit en uitstraling, dan zijn kartonnen koffiebekers een perfecte keuze. Deze kartonnen bekers worden waterdicht gemaakt door het aanbrengen van een laagje plastic (aan de binnenkant van de beker), dé zogenaamde coating van polyethyleen (PE). Het plastic laagje zorgt er ook voor dat de naden eenvoudig en goed aan elkaar gelast worden. Het karton van de bekers kan bestaan uit nieuw of hergebruikt papier en worden vaak voorzien van een leuke, trendy bedrukking. Kartonnen drinkbekers zijn ideaal om drank, soep of andere etenswaren in te doen, maar ze kunnen nog breder worden ingezet. Denk maar eens aan popcorn in de bioscoop of een heerlijke milkshake op het strand. Voor iedere toepassing is er wel een kartonnen beker en daarom zijn ze ook leverbaar in diverse maten, van 100 ml tot 500ml schenkmaat. Het grote voordeel van kartonnen bekers is dat de warmte van de drankjes moeilijk door het karton gaat. Je kunt de bekers dus zonder problemen vast houden. Als de inhoud zo heet is, waardoor je toch nog bang bent om je vingers te verbranden, kies dat voor zo’n handige sleeve. Maar, nog beter: kies voor dubbelwandige drinkbekers. Dit isoleert perfect; de inhoud –vaak koffie of soep- kan dan niet heet genoeg zijn.

Wegwerpglazen, niet van echt te onderscheiden!

Wegwerpglazen komen altijd van pas op feestjes en partijen! Van een wijntje, heerlijk champagne tot limonade en bier. Wegwerpglazen zijn ideaal om dranken in te serveren. Ze zien er niet alleen uit als echt glas, maar ze drinken ook vaak net zo prettig als echt glas. Bierglazen, shotglaasjes, brasserieglazen, champagneglazen, longdrinkglazen, je vindt ze in diverse materialen, formaten en kleurtjes. De bierbekers zijn vaak gemaakt van PP (polypropyleen). Dit is een wat soepeler en soms iets slapper materiaal, maar over het algemeen vrij voordelig. Wil je toch liever iets meer kwaliteit, kies dan voor PET glazen en bekers. Het materiaal is een stuk steviger en kristal helder. Voor To Go gebruik, zoals smoothies en milkshakes, zijn er aanvullend handige en deksels vaak een uitkomst. Ook PS (polystyreen) glazen zijn zeer helder en zijn om die reden zeer geschikt voor champagne en wijn. Nadeel is echter dat de glazen wat breukgevoeliger zijn. De wegwerp wijnglazen zijn vrij universeel en daarom geschikt voor de meeste soorten rode wijn en witte wijn.

Wegwerp bestek en borden maken je servies compleet.

Maak je wegwerpservies compleet met plastic bestek en borden. Ideaal om je overheerlijke maaltijden mee te serveren. De bordjes en bestek zijn goed genoeg om een stevige maaltijd mee te nuttigen. En na afloop ruim je het gemakkelijk af en gooi je de borden en bestek eenvoudig weg. De messen, vorken en lepels zijn leverbaar in diverse kwaliteiten en kleuren. Het wegwerpservies is altijd te krijgen in standaard wit, maar vaak ook in chique zwart. Het plastic bestek is zelfs leverbaar in een luxueuze metal-look. Bijna niet van echt te onderscheiden. Ook handig zijn de stapelbare vorken, messen en lepels. Dat bespaart mooi wat ruimte en is ook nog eens efficiënt voor onderweg. Het plastic bestek en de plastic borden zijn meestal gemaakt van PS (polystyreen), een synthetisch polymeer dat gemaakt is van het monomeer ‘styreen’. De eindproducten zijn vaak stevig en meestal nogal bros. Hoewel polystyreen van nature transparant is, kan het ook eenvoudig worden gekleurd, zoals bij zwart “weggooibaar” bestek. Plastic borden kunnen uiteraard ook gemaakt zijn van polypropyleen. Het grootste voordeel is dan dat ze magnetronbestendig zijn. Ga je liever voor een meer duurzame oplossing, denk dan eens na over suikerrietborden. Gemaakt van 100% cellulose pulpvezels, afkomstig van suikerriet (gerecycled restafval).