Een silent disco rave tijdens corona

silent disco rave

Wil je een silent disco feest organiseren tijdens de corona pandemie? Door de corona maatregelen zijn we veel gebonden aan bepaalde regels, voornamelijk bij festivals. Daarom leggen wij je uit hoe je alsnog voor een gezellig feestje zorgt tijdens deze pandemie.

Hoe je het alsnog gezellig maakt

Een silent disco feestje kan je alsnog gezellig maken, ook met 1,5 meter afstand of een bepaald aantal personen. Zo kan je een silent mini-festival opzetten met een maximum aantal personen. Je verkoopt dan een bepaald aantal tickets en regelt een locatie met genoeg ruimte, waar iedereen 1,5 meter kan houden en heerlijk mee kan dansen op de beat van de muziek. Ook kan je cirkels op de grond plaatsen met bijvoorbeeld stickers. Zo kan iedereen toch met elkaar dansen en in zijn eigen cirkel blijven staan. Ook kan je een hele gave silent disco rave organiseren door tafels neer te zetten, waar mensen eventueel kunnen eten en drinken en ondertussen naar hun favoriete muziek luisteren, zonder dat anderen er last van hebben. Zo kan er aan elke tafel een gezin zitten of het aantal maximum mensen van verschillende huishoudens. Of je kiest voor bar- en statafels met een aantal maximum personen. Zo kan je zelfs een BBQ en een ober regelen. Ook kan je het op een balkon vieren met de buren. Zo houd je ook voldoende afstand en kan iedereen op zijn eigen balkon losgaan. In principe kan je een silent disco op elke locatie houden, waardoor het ook niet heel lastig is om een geschikte locatie te vinden. Voor genoeg ruimte kan je bijvoorbeeld een weiland, een erf, een grote tuin of zelfs een groot meer regelen. Daarbij kan je ook een grote feesttent huren, zoals een opblaas feesttent of opblaaszwembaden voor in een meer. Bovendien kan dit ook voor verschillende thema’s, zoals een beach party. Zo creëer je alsnog een gezellig feestje, ondanks de maatregelen.

Hou je niet van een feestje?

Stel dat je niet van een feestje houdt of dat je een andere doelgroep hebt, dan kan je ook een silent cinema, yoga, fitness, rondleiding, wandeling, workshops of excursie organiseren. Hierbij kan je voor voldoende afstand zorgen en kan je eenvoudig meerdere dingen  tegelijkertijd vertellen aan verschillende mensen in één zaal. Zo kan je denken aan het geven van verschillende workshops aan meerdere groepen mensen in één zaal of het geven van instructies in verschillende talen tijdens yoga of fitness. De deelnemers kunnen dan de instructies in hun eigen taal volgen en naar hun favoriete muziek luisteren. Bij yoga blijft iedereen zo in zijn/haar eigen wereld. Zo kan dit ook voor zakelijk gebruik, denk aan een seminar of presentatie. Er kunnen dan meerdere presentaties tegelijkertijd gehouden worden in één zaal. Zo kan iedereen naar zijn/haar gewenste presentatie luisteren. Ook kan je het nog eens in de volume beluisteren die jij wilt. Dus praat iemand zachter, dan kan je het volume harder zetten. Ook kunnen de presentatoren zien wie er naar welk kanaal luistert, vanwege de kleur van het lampje aan de zijkant van de koptelefoons. Daardoor kunnen zij hun luisteraars ook gericht aankijken, wat ideaal is. Ook kunnen de deelnemers die naar hetzelfde gesprek luisteren zo eenvoudig bij elkaar zitten. Zelfs met 1,5 meter is dit mogelijk, wat zeer ideaal is. Huur daarom snel een silent disco set, voor zakelijk of privé gebruik!