De geliefde Panama hoeden voor heren

Een zeer geliefd item dat veel mannen en vrouwen willen hebben is de Panama hoed. De Panama hoed kent zijn oorsprong uit Ecuador, maar is vernoemd naar de plek waar het verscheept werd namelijk het land Panama. Al sinds het ontstaan in de 17e eeuw zijn deze hoeden ontzettend populair en werden vaak gebruikt tegen de felle zon. De Panama hoed is op een eenvoudige manier geweven met natuurlijk weefsel. De hoed is zowel voor mannen als vrouwen, maar wordt er in deze tekst ingegaan op een Panama hoeden heren. Kleren maken de man en de hoed is daar een belangrijk onderdeel van. Alleen waarom zou jij voor een Panama hoed kiezen?

Kiezen voor de donkere kleuren

Waar vrouwen vaak een Panama hoed kiezen met een lichte kleur, zoals wit en naturel, kiezen mannen vaker voor de donkere kleuren. Zo zijn de zwarte Panama hoeden heren zeer geliefd. De mannen kiezen voor een donkere kleur, omdat deze er stoer uit zien. Dit houdt niet in dat een lichte kleur niet bij een man past, want deze zijn bijvoorbeeld in de zomer een zeer stijlvol item om te dragen. Wanneer jij over meerdere Panama hoeden beschikt kun je kiezen welke je draagt op jouw outfit van de dag. Of de kleur licht of donker is maakt niet uit. Jij bent met een Panama hoed een echte eyecatcher en zeer stijlvol bezig.

Bekende personen met Panama hoeden

De Panama hoed is al een lange tijd populair. Zo zijn er een aantal bekende mensen die ook van de Panama hoed houden. President Roosevelt is een van de personen die vaak een Panama hoed droeg. Dit was de president van de Verenigde Staten in de periode van 1933 tot 1945. Hij was dus de president van de V.S. tijdens de Tweede Wereldoorlog. Andere bekende personen die vaak met een Panama hoed gezien werden waren Michael Jackson en Mick Jagger.